Tanácsadás

Család- és lélekállítás

Egyéni és csoportos

Mi az a családállítás?

Ez a módszer rálátást enged a családtagok viszonyára, kötődésére. Megoldást jelenthet hirtelen megakadásokra, konfliktusokra. Előfordul, hogy nem tudjuk megmagyarázni sikertelenségünket – nekem semmi sem sikerül-, vagy negatív érzéseinket emberekkel, dolgokkal, fogalmakkal kapcsolatban. Sokszor akaratlanul is átveszünk terheket, problémákat, sorsokat, betegségeket stb. elődeinktől.

A családállítás, mint probléma feltáró módszer, Bert Hellinger nevéhez fűződik. Felfedezte, hogy sorsunk szorosan összefügg a család többi tagjainak sorsával és mindenkivel, aki valamilyen módon kapcsolódik a mi sorsunkhoz és hatással van rá.

Családtagjainkkal egy lélekcsaládhoz tartozunk és egy sorsközösséget vállaltunk. A családon belül rendnek kell lennie, egy meghatározott rendszer szerint. Mindenkinek meg van a helye és a szerepe a renden belül.
Családállítás

Kinek ajánlott a családállítás?

Sokszor akaratlanul is átveszünk terheket, problémákat, sorsokat, betegségeket stb elődeinktől.

Biztos hallottad már valamelyiket:

Olyan vagy mint apád / anyád
Neked is biztos az a betegséged mint apádnak, anyádnak, nagyanyádnak, stb.
Elégedj meg azzal ami van, mi szegény család vagyunk, nekünk nem telik ilyen, olyan dolgokra.
Így kell csinálni, mert a mi családunkban így szokás.
Neked SEM fog sikerülni, nekem sem ment.
És még sorolhatnám... 
Mindig van választásod. Ezek nem a te terheid, problémáid, betegséged. Leteheted őket és tudom, hogy ijesztően hangzik, de vissza is adhatod, sőt, vissza is kell. Az a másik csomagja. Ezeken kívül nagyon sok, érthetetlen helyzet megoldására is kulcs.

Hogy működik a családállítás?

Az, hogy csoportos vagy egyéni állításra van e szükség, a probléma és a szereplők mennyisége dönti el. Általában több ember van jelen. Ettől nem kell megijedni, mert rajtam és a kliensen kívül senki sem fogja tudni az állítás témáját.

Egyéni családállítás

Lehetőség van egyéni állításra, amikor a vezető és a kliens van csak jelen.

Csoportos családállítás

Előre megbeszéljük a problémát és a benne szereplő személyeket. Rajtam és a téma hozón kívül, senki nem tudja, hogy milyen problémát állítunk fel.

A kliens, mint néző szerepel, a többi résztvevő pedig képviseli azokat a személyeket, érzéseket vagy magát a problémát, amit előre megbeszéltünk. Senki sem tudja, hogy kit, mit képvisel. Ez ad lehetőséget arra, hogy a szereplők érzelmileg és gondolatilag semlegesek maradjanak.

 Ezt nevezzük vakon állításnak.

Ezután elkezdjük figyelni viselkedésüket, mozgásukat, egymáshoz való viszonyukat. Az állítás vezetője -én- instrukciókat ad a szereplőknek a rend helyreállítása érdekében. A rendnek szigorú szabályai vannak. A vezető teljesen semleges marad mindvégig, nem terelheti az állítást olyan irányba, amely nem felel meg a szabályoknak.

Amikor a probléma megoldódott és felállt a rend, akkor vége az állításnak. Ekkor a kliens dönthet, hogy megossza-e a témát a többiekkel és felfedjük, hogy ki kit vagy mit képviselt, vagy dönthet úgy is, hogy nem szeretné nyilvánosságra hozni.
Résztvevők:
  • Vezető, aki vezeti az állítást
  • Kliens, ő hozza a megoldandó problémát
  • Segítő, aki részt vesz a probléma felállításában -általában többen vannak
  • Néző, érdeklődő

Árak

Az állítás létszámától (egyéni vagy csoportos) és a résztvevő szerepétől függően az alábbi árakkal dolgozom:

Egyéni állítás

Csak ketten vagyunk jelen és oldjuk a problémát, nézünk rá a kérdéses helyzetekre.
12.000Ft
monthly

Téma hozó

Csoportos állítás során az ő problémájával foglalkozunk, neki állítunk a szükséges számú segítő bevonásával.
10.000 Ft
monthly

Segítő

Csoportos állítás alkalmával részt vehet az állításban, és ha érintett a témában, nála is oldódik az adott probléma.
5.000 Ft
monthly

Ha szerentéd megtapasztalni a családállítás erejét, energiáit és részt vennél egy egyéni vagy csoportos állításon (akár csak nézőként), keress meg elérhetőségeimen, vagy küldj nekem üzenetet a weboldalon keresztül.

KAPCSOLAT

Hírlevél feliratkozás

Az általam alkalmazott módszerek, technikák, nem helyettesítik az orvosi diagnózist, gyógyszeres kezelést, ellátást, sem a pszichoterápiát. Nem vagyok orvos, pszichiáter vagy pszichológus. Nem gyógyítok, nem ígérek gyógyulást, de a legtöbb esetben megváltozik kliensem élete az általam használt technikák alkalmazásától.
© Copyright Hegyi Erika 2024 

Design & Sitebuild by Nikolett Gados

pencilmagic-wandeyeusersmap-markersmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram