2021.07.12.

Gondolataiddal teremtesz - irigység

Könnyű neki mert…
Jó neki mert…..

Irigység = alacsony önértékelés, önbizalom hiány, ítélkezés mások felett. 

A megítélésben ott van a szeretet hiánya. Nem szereted magad, az életed, így másokat sem tudsz. Az irigység mindig arra irányul, ami benned, vagy az életedben nincs meg, de nagyon hiányzik. Haragszol a másikra, mert neki több, jobb van mint neked, folyamatos önsajnálatban élsz. 

  • Persze vannak akiknek az élet aranytálcán kínál mindent és tud is vele mit kezdeni, nekik valószínűleg ez a leszületése jutalom vagy pihenő inkarnáció. 
  • Aztán vannak, akik szintén megkapnak mindent, például a felmenőktől, de nem tudnak vele mit kezdeni. Nem arra használják, hogy megalapozzák vele saját jövőjüket, hogy amikor kiapad a forrás, akkor is biztonságban legyenek. Az ő feladatuk nagy valószínűséggel az, hogy észrevegyék, ezzel a lehetőséggel kezdeni kellene valamit. Ha nem teszi, akkor általában nagyon nehéz sors vár rájuk, amikor megszűnik az utánpótlás. 
  • Továbbá ott vannak azok, akik sorsa nehezen indult, de voltak álmaik, kitartásuk, akaratuk egy jobb életre és ők erre figyeltek, koncentráltak és megvalósították. 
  • És vannak az irigyek. Akik nehéz helyzetből indultak, de nem volt ahhoz kitartásuk, akaratuk, hogy megvalósítsák azt, amire vágynak. Arra várnak, hogy majd mások segítenek, megoldják helyettük a dolgokat. Minden szerencsétlenségükért a környezetüket hibáztatják. Rossz helyre születtem, nekem semmi nem sikerül - mondogatják. Bezzeg X Y- nak könnyű. Ő szerencsés, mindent megkapott, gazdag családba született… stb. 

Folyamatos elégedetlenség az életük. Semmivel nincsenek kibékülve, minden rossz és titokban utálják azokat, akiknek jobb sorsuk van az övéknél. Csak a hiányra koncentrálnak. 

Nekik fel kellene tenniük a kérdést maguknak: milyen lenne az életem, ha a sajátomra figyelnék?

Mi változna, ha elfogadnám azt, hogy csak én tudom megvaltoztatni azzal, hogy átformálom a gondolkodásomat?

Amire figyelsz, annak adsz energiát. 

Ha folyton a hiányt látod, akkor azt fogod továbbra is teremteni, és mondhatod:  

  • Látod, hogy igazam lett? 
  • Nekem nem megy, nem sikerül, sosem lesz jobb életem, elég pénzem, jó kapcsolataim stb. 

Mi lenne, ha ezeket a gondolatokat megfordítanánk? 

  • Meg tudom én is csinálni! 
  • Ha másnak sikerült, nekem is menni fog! 

Minden napban keress valami pozitívat. 

Este gondold át, hogy mi történt aznap és a legkisebb jóért is legyél hálás, köszönd, vagy dicsérd meg magad. 

Legyen az egy finom csésze kávé vagy tea, egy jó beszélgetés, vagy mert megcsináltál bármilyen apróságot, amit eddig nem mertél vagy nem tudtál. 

Köszönd meg, hogy élsz, a napi rutin dolgokat, amiket meg tudtál csinálni, mert nem mindenkinek adatik meg.  

Adj hálát a családodért, a barátokért, hogy van munkád. Ha nincs munkád, akkor azért, hogy mégis tudtatok aznap enni. 

Mindegy, milyen pozitív gondolatokat szedsz össze, bármilyen apró is, a lényeg, hogy keress, csináld. Eleinte nehéz lesz a sok rossz között megtalálni, de menni fog. Egy idő után azt veszed észre, hogy automatikusan jönnek. Ekkor kezd a gondolkodásod átfordulni, megváltozni, ami magával hozza életedben is a pozitív változásokat. Eleinte lehet, hogy csak kicsik lesznek, de egyszer csak azt veszed észre, hogy már teljesen más életet élsz, mint azelőtt. 

Lehet, hogy szükséged lesz blokkok, hitrendszerek tisztítására is, azt úgy fogod észrevenni, hogy egy szinten túl, nem tudsz tovább jutni, hiába csinálod ezt a technikát. 

Keress meg, megnézzük az okot és segítek. 

Ha szeretnél értesülni a legújabb írásaimról, iratkozz fel hírlevélre a cikk alatt.

Szeretettel várlak Facebook oldalamon is, ahol még több érdekességet találsz. 

Hírlevél feliratkozás

Az általam alkalmazott módszerek, technikák, nem helyettesítik az orvosi diagnózist, gyógyszeres kezelést, ellátást, sem a pszichoterápiát. Nem vagyok orvos, pszichiáter vagy pszichológus. Nem gyógyítok, nem ígérek gyógyulást, de a legtöbb esetben megváltozik kliensem élete az általam használt technikák alkalmazásától.
© Copyright Hegyi Erika 2024 

Design & Sitebuild by Nikolett Gados

pencilmap-markersmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram