2021.07.23.

Energia kiegyenlítődés törvénye

Minden a kiegyenlítődésre törekszik. Az élet is. Ha téged valaki bántott, átvert, becsapott, elhagyott, megcsalt…. akkor addig nem nyugszik meg a lelked, amíg nem látod, hogy az, aki ezt tette veled, valamilyen formában át nem éli azt a fájdalmat, veszteséget, amit te. Hiába mondják, hogy engedd el az érzést és magát a problémát, a kisördög időnként akkor is megnyomja azt a gombot benned, ami a kiegyenlítődés vágyát újra meg újra felébreszti. Magunkban, egyedül ezeket feldolgozni nagyon nehéz és hosszadalmas. Már, ha egyáltalán sikerül. 

Mondjuk, ha Jenő elhagyta Szilvit, bármilyen ok miatt, Szilvi akkor fog megnyugodni, ha látja, hogy Jenőnek nem sikerült jobban az élet nélküle. Addig, amíg Jenő azt mutatja Szilvinek, hogy ő milyen jól érzi magát és milyen jó döntés volt, hogy elhagyta, addig Szilviben működni fog a kiegyenlítés vágya. Ez nem feltétlen egyenlő a bosszúval, de előfordul, hogy megkeseríti Jenő életét, ahol lehet. 

Mivel Szilvi nagyon szenved, hogy elhagyták, ezért azt szeretné látni, hogy Jenő is szenved. Ha másként nem megy, akkor folyamatosan borsot tör az orra alá, hogy a kiegyenlítődés valamennyire megtörténjen. Megy ez egészen addig, amíg Jenő meg nem törik, esetleg össze nem roppan, vagy amíg az életében valami negatív fordulat be nem következik. 

A kiegyenlítődésre való törekvés akkor is megjelenik, ha valami pozitív dolog történik. Ilyen, amikor valakinek segítesz, szívességet teszel. 

Ezzel a másikban egy tartozás érzés keletkezik (jó esetben), és igyekszik neked valahogy viszonozni azt, amit kapott tőled. 

Az ember sokszor önzetlenül segít, viszonzást nem várva. De vigyázni kell, mert ha folyton csak adunk és nem kapunk érte semmit cserébe, esetleg ki is használnak minket, akkor az minket fog megbetegíteni, mivel nem történik meg a megfelelő kétirányú energia áramlás. 

Nincs ez másként a szeretettel, figyelemmel sem. 

Ha egy kapcsolatban az egyik fél elhalmozza a másikat a szeretetével , figyelmével, de a másik ezt csak fogadja, esetleg el is várja, de nem viszonozza, az egy darabig működik. Egy idő után azonban az, aki adja, kiüresedik, hiányérzete lesz. Ez idővel konfliktusok forrásává válik, és ha a másik továbbra is képtelen a viszonzásra, akkor a kapcsolat végét jelentheti, jó esetben. Azért írom, hogy jó esetben, mert remélhetőleg nem várja meg az adó személy azt, hogy ebbe belebetegedjen. 

A kapcsolatokkal majd egy másik cikkben külön fogok foglalkozni, mert ez nagyon szerteágazó téma. Itt csak az energia kiegyenlítődés szempontjából említettem. 

Ha elvégzünk egy munkát, legyen az fizikai vagy szellemi, meg kell, hogy kapjuk érte a megfelelő díjazást mert a pénz is energia. 

Ha nem, vagy nem megfelelő mértékben, az szintén energiahiányt hoz létre. Hiszen mi energiát, erőt, időt fektettünk bele, ezt valamilyen formában és megfelelő mennyiségben vissza kell, hogy kapjuk. 

Vigyázzunk, hogy ne ragadjunk bele az egyoldalú adásba, mert előbb utóbb kimerül a testi, lelki vagy szellemi területünk energia szintje és könnyen egy betegségben találjuk magunkat. 

Az életben, kapcsolatokban az energiaáramlás a kiegyenlítődésre törekszik. Ha magunk nem tesszük meg, a sors segít elrendezni. Úgy alakítja, hogy ez meg tudjon történni. 

Ha kíváncsi vagy a testi, érzelmi, szellemi területed energia szintjére, vagy nem tudsz egyedül megbirkózni az elengedéssel, keress meg bizalommal.

Ha szeretnél értesülni a legújabb írásaimról, iratkozz fel hírlevélre a cikk alatt.

Szeretettel várlak Facebook oldalamon is, ahol még több érdekességet találsz. 

Hírlevél feliratkozás

Az általam alkalmazott módszerek, technikák, nem helyettesítik az orvosi diagnózist, gyógyszeres kezelést, ellátást, sem a pszichoterápiát. Nem vagyok orvos, pszichiáter vagy pszichológus. Nem gyógyítok, nem ígérek gyógyulást, de a legtöbb esetben megváltozik kliensem élete az általam használt technikák alkalmazásától.
© Copyright Hegyi Erika 2024 

Design & Sitebuild by Nikolett Gados

pencilmap-markersmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram