2021.06.03.

Az első családállítás élményem

Sok évvel ezelőtt, már nagyon szerettem volna részt venni egy családállításon. Azt tudtam, hogy mire jó a módszer, de hogy hogy működik, nem igazán. 

Sikerült időpontot foglalni egy számomra kedves gyógyító központba, de csakis segítőnek. 

Sokan voltunk, legalább tízen. Ez egy egész napos programnak lett tervezve. 

Hogy mindenki kellően meg tudjon “érkezni” és le tudja rakni a zavaró gondolatokat, egy rövid meditációval kezdtük a ráhangolódást. Majd kezdődött az első állítás. Nagyon izgultam annak ellenére, hogy én akartam menni, nehogy engem válasszanak ki segítő szerepre. Hiszen azt sem tudtam, hogy mit kell csinálni. Hogy kell viselkednem, mikor mit kell mondanom? Mi van, ha hülyeségeket mondok? Mi van akkor, ha valamit nem jól csinálok?

Tele voltam félelemmel és bizonytalansággal. Hála égnek, akkor ezt gondoltam, engem nem állítottak szerepbe. 

A témájára már nem emlékszem, csak arra, hogy körbeültük a szobát, én pedig egy sarokban ültem a matracon, és zokogtam. Ahogy körülnéztem, szinte mindenki sírt. Később tudtam meg, hogy akik egyszerre vannak jelen egy csoportos állításon, általában mindenki életében jelen van az a probléma, amire a másik állít. Ezért érintette meg szinte az egész társaságot, és mindenkiből ki oldódott valamennyi. 

A következő téma állítást már nem úsztam meg. Remegő lábakkal mentem ki és tétován toporogtam, hogy most mi lesz. Majd megnyugtattak, hogy nem KELL tudnom semmi sémát és nem baj, hogy nincs tapasztalatom. Figyeljem az érzéseimet, gondolataimat. Ne agyaljak, hogy most mit is kellene mondani, egyszerűen csináljam, mondjam azt, ami beugrik. 

Fantasztikus élmény volt. Az elején nem látni, hogy mi fog kisülni ebből az egészből, de szép lassan kirajzolódtak a viszonyok és a megoldás. Csodálatos volt, hogy ott nem én voltam, Hegyi Erika, hanem valaki energiáját kaptam meg egy rövid időre, “belebújhattam” a szerepébe, érezhettem az érzéseit, sőt, még a szóhasználat és a gesztusok is őt mintázták. Ez utóbbi kettőt főleg azért tudom, mert a témahozó mondta. 

Következő alkalommal már én is vittem témát, nekem állítottak és oldottak. 

Szinte a rabjává váltam a családállításoknak, nem hagytam ki egyetlen alkalmat sem, amikor tartottak. 

Ezért is tanultam meg a technikát és imádom. Aki nyitott rá, az könnyen a rabjává válik. 

Legközelebb írok konkrét eseteket is. 

A legnagyobb szeretettel írtam Neked, aki még bizonytalan vagy, és kívánom, hogy tapasztald meg Te is ezt a csodát. 

Ölelés

Ha szeretnél értesülni a legújabb írásaimról, iratkozz fel hírlevélre a cikk alatt.

Szeretettel várlak Facebook oldalamon is, ahol még több érdekességet találsz. 

Hírlevél feliratkozás

Az általam alkalmazott módszerek, technikák, nem helyettesítik az orvosi diagnózist, gyógyszeres kezelést, ellátást, sem a pszichoterápiát. Nem vagyok orvos, pszichiáter vagy pszichológus. Nem gyógyítok, nem ígérek gyógyulást, de a legtöbb esetben megváltozik kliensem élete az általam használt technikák alkalmazásától.
© Copyright Hegyi Erika 2024 

Design & Sitebuild by Nikolett Gados

pencilmap-markersmartphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram